image
Drobečková navigace

Úvod > Úřad > Úřední deska > Oznámení o době a místě konání voleb do zastupitelstva obce Vlachovice

Oznámení o době a místě konání voleb do zastupitelstva obce Vlachovice



Vyvěšeno: 10. 9. 2018
Sejmuto:

Oznámení o době a místě konání voleb do zastupitelstva obce VLACHOVICE podle § 29 zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů

1. Volby do zastupitelstva obce Vlachovice se uskuteční: v pátek dne 5. 10. 2018 od 14.00 hodin do 22.00 hodin a v sobotu dne 6. 10. 2018 od 8.00 hodin do 14.00 hodin.

2. Místem konání vole ve volebním okrsku č. 1 je volební místnost v kanceláři obecního úřadu Vlachovice č. 20, 592 31 Nové Město na Moravě, pro voliče kteří jsou přihlášeni k trvalému pobytu Vlachovice.

3. Volič po příchodu do volební místnosti prokáže okrskové volební komisi svou totožnost a státní občanství. Totožnost a státní občanství prokážou občani České republiky platným občanským průkazem nebo platným cestovním pasem České republiky (možný též občanský průkaz s odstřiženým rohem a současně potvrzením o změně některého údaje, který se uvádí na občanském průkazu) a občané z jiného členského státu průkazem o povolení k pobytu. Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství potřebnými doklady, nebude mu hlasování umožněno.

4. Po obdržení úřední obálky, popř. hlasovacího lístku vstoupí volič do prostoru pro úpravu hlasovacího lístku. Označí v rámečcích před jmény kandidátů křížkem toho kandidáta, pro kterého hlasuje, nejvýše však tolik kandidátů, kolik členů zastupitelstva obce má být zvoleno.

5. Každý volič hlasuje osobně, zastoupení není přípustné. S voličem, který nemůže pro tělesnou vadu vybrat zvolený hlasovací lístek anebo nemůže číst nebo psát, může být v prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků přítomen jiný volič, nikoliv však člen okrskové volební komise, a hlasovací lístek za něho vybrat a vložit do úřední obálky, a popřípadě i úřední obálku vložit do volební schránky.

6. Volič může požádat ze závažných, zejména zdravotních, důvodů obecní úřad a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, avšak pouze v územním obvodu stálého volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena. V takovém případě okrsková volební komise vyšle k voliči 2 své členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacím lístkem.

7. Voliči budou dodány nejpozději 3 dny přede dnem konání voleb hlasovací lístky. V den voleb volič může obdržet hlasovací lístky i ve volební místnosti.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 25. 01. 2021 17:56